Klachten en geschillen

Net als in de traditionele handel, kan het ook bij de online handel gebeuren, dat koper en verkoper een geschil krijgen over de afhandeling van de gedane transactie.

Vaak heeft dit te maken met de verwachting van de koper over wat hij geleverd krijgt enerzijds en anderzijds de uiteindelijke kwaliteit van de geleverde aardappelen.
Maar er kunnen ook geschillen optreden op andere terreinen. Aardappelhandel.com brengt slechts de koper en verkoper bij elkaar en kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de afwikkeling van de transactie zelf.
Bij eventuele geschillen kan een beroep worden gedaan op een aantal onafhankelijke deskundigen, met ruime ervaring in de aardappelwereld, om te bemiddelen.
Bij geschillen kunnen partijen (verkoper en koper) vooraf kiezen of ze voor een arbitrage via de RUCIP voorwaarden kiezen of dat partijen voor een eigen arbiter of een mediator kiezen. De partijen maken zelf afspraken met één van hen, maar u mag als partijen uiteraard ook een andere arbiter of mediator kiezen om tot een oplossing van het geschil te komen.

Deskundigen:
Maas van den Heuvel te Kampen, 06-51248058
Johan Klompe te Zonnemaire (ZL), 06-65340169
Henk Pelleboer te Tollebeek, 06-13755690
De genoemde deskundigen zijn op geen enkele wijze verbonden aan Aardappelhandel.com of leggen hieraan verantwoording af.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u een klacht heeft over bijvoorbeeld:

U kunt uw klacht doorgeven bij onze Helpdesk via het e-mailadres: info@aardappelhandel.com
We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.